A film director who no longer makes films arrives in Seoul to meet a close friend. When the friend doesn't show up, he wanders the city aimlessly for three days, grabbing drinks and meeting women, with each day playing out like a version of the last.
Dacă îți place The Day He Arrives (2011), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
O dramă despre rebelul de 20 de ani Will Hunting, înzestrat cu o memorie vizuală fantastică, care își petrece timpul cu amicii lui din sudul Bostonului. După ce profesorul universității MIT, Lambeau, își încuie studenții cu o formulă matematică pe care o lasă pe tabla din hol, Will lasă rezolvarea sub anonimat, determinându-l pe Lambeau să dea de urma tânărului. Pe măsură ce problemele lui Will cu poliția se intensifică, Lambeau îi oferă o soluție, dar cu 2 condiții: să meargă la un psiholog și să facă meditații la matematică. Will o acceptă pe cea de-a doua, dar refuză să colaboreze cu mai mulți psihologi. Apoi Lambeau ia legătura cu fostul lui coleg, psihologul Sean McGuire. Will și Sean sunt la fel de încăpățânați, dar, în curând, Will e obligat să accepte atât trecutul cât și viitorul.
La sfârșitul anilor ’50, într-o școală de elită din Noua Anglie un profesor de literatură non-conformist își învață elevii să se abată de la litera cărții și să dea frâu liber pasiunilor. La început timorați și obișnuiți să respecte regulile rigide care le ordonează viața la școală și acasă, băieții sunt reticenți la cerințele acestui profesor excentric care îi împinge să rupă din manuale paginile cu comentarii stupide sau să se urce pe bănci ca să privească viața din alt unghi... Încetul cu încetul se lasă însă seduși de stilul și învățăturile lui (Trăiește clipa! Trăiește ziua! Trăiește o viață extraordinară!), prinzând curaj să se exprime liber și să își urmeze visurile. Una dintre pasiunile lor e desigur poezia și astfel descoperă că profesorul lor, care în adolescență învățase la aceeași școală, făcuse parte din Cercul poeților dispăruți, un cenaclu misterios format din elevi îndrăzneți.
Humbert Humbert este un romancier britanic de vârstă mijlocie care este îngrozit și atras de vulgaritatea culturii americane. Când vine să stea la pensiunea condusă de Charlotte Haze, în curând devine obsedat de Lolita, fiica adolescentă a femeii.
La universitatea Princeton, John Nash se luptă să aducă o contribuție utilă pentru a servi ca moștenirea lui în lumea matematicii. El face în cele din urmă o descoperire revoluționară, care îl va aduce în cele din urmă Premiul Nobel. După absolvirea școlii el se întoarce către predare, devenind implicat romantic cu eleva sa Alicia. Între timp, guvernul cere ajutorul pentru spargerea codurilor sovietice, care îl implică repede într-un complot conspiraționist terifiant. Nash devine din ce în ce mai paranoic până la o descoperire care îi răstoarnă întreaga sa lume cu susul în jos. Acum doar cu ajutorul Aliciei el va fi capabil să-și recupereze puterea mentală și să-și recapete statutul ca mare matematician pe care îl cunoaștem astăzi.
Jim Bennett (Mark Wahlberg) trăiește o viață riscantă. Este profesor de limba engleză și jucător înrăit de jocuri de noroc. Toate lucrurile se complică atunci când se împrumută de la un gangster (Michael Kenneth Williams) și își oferă propria viață drept garanție. În scurt timp, se implică într-o lume ilegală în timp ce îi atrage atenția lui Frank (John Goodman), un cămătar interesat de viitorul lui. Pe măsură ce relația lui cu o studentă (Brie Larson) devine mai intensă, Bennett trebuie să riște totul pentru o a doua șansă.
O petrecere de rămas bun improvizată pentru profesorul John Oldman devine o interogare misterioasă după ce omul de știință care se retrage le dezvăluie colegilor că el nu îmbătrânește niciodată și a pășit pe Pământ timp de 14.000 de ani.
„Omul de pe Pământ” în vârstă de 14.000 de ani, John Oldman, care predă acum în nordul Californiei, își dă seama că nu numai că în sfârșit începe să îmbătrânească, dar patru studenți au descoperit cel mai adânc secret al său, punându-și viața în mare pericol și potențial distrugând cea mai populară religie din lume.
La cei 78 de ani ai săi, profesorul Isak Borg este chemat la universitatea din Lund, în sudul Suediei, unde va primi un doctorat onorific pentru contribuțiile sale științifice. Călătorește cu nora sa, care îi poartă pică pentru soțul ei, fiul profesorului, dă dovadă de un egoism similar cu cel al bătrânului și, mai mult, refuză să aibă copii. Pe drum dau peste trei autostopiști pe care îi invită în mașină spre Lund. După ce vizitează vechea casă de vară a familiei, Borg este asaltat de coșmaruri în care i se reproșează toate greșelile din trecut.
Într-un oraș din Oregon, profesorul și scriitorul local Harry Stevenson (Morgan Freeman) observă problemele pe care dragostea le provoacă în rândul vecinilor: între tineri și bătrâni, între rude și între iubiți; chiar si printre animale. Harry urmărește cu uimire cum dragostea distorsionează percepția celorlalți, cum leagă și distruge, cum inspiră, cum solicită fără motiv și, în cele din urmă, cum modelează viața fiecăruia, inclusiv a lui.
1967, America de Nord. Larry Gopnik, etnic evreu, profesor universitar de fizică, simte că viața lui personală și profesională se duc pe apa sâmbetei. După ce soția lui, Judith, îl anunță că intenționează să divorțeze și să se mute împreună cu colegul lui de serviciu, Sy Ableman, Larry trebuie să își adune toate forțele pentru a continua să fie tolerant cu Arthur, fratele lui, care pare incapabil să își găsească un loc de muncă și pare să fi prins rădăcini pe canapeaua lui.
Filmul vorbește despre o serie de reîntâlniri ale regizorului Salvador Mallo (Antonio Banderas) a cărui sănătate este tot mai șubredă. Unele reîntâlniri au loc în realitate, de altele își amintește: copilăria din anii ’60 când a emigrat alături de părinții lui într-un sat din Valencia în căutarea prosperității, prima dorință sexuală, prima iubire adultă în Madrid în anii ’80, chinul despărțirii de acea iubire când sentimentele erau în continuare intense, scrisul drept singura terapie pentru a uita ceea ce era de neuitat, descoperirea timpurie a cinemaului și a vidului, vidul infinit care creează incapacitatea realizării filmelor. “Durere și glorie” vorbește despre actul creator, despre dificultatea separării lui de viața autorului și despre pasiunile care îi dau sens și speranță. În recuperarea trecutului, Salvador descoperă nevoia disperată de a-l repovesti și în această nevoie își găsește salvarea.
Doi copii, Ignacio și Enrique, cunosc dragostea, filmele și frica într-o școală religioasă la începutul anilor 1960. Părintele Manolo, directorul școlii și profesorul ei de literatură, este martor și parte a acestor descoperiri. Cei trei sunt urmăriți în următoarele câteva decenii, reunirea lor marcând viața și moartea.
"La giovinezza" spune povestea a doi bătrâni prieteni - un dirijor și compozitor, pe de o parte, și un regizor, pe de altă parte -, care se gândesc la cât timp le-a mai rămas de trăit, în timp ce își petrec vacanța în Munții Alpi. Filmul urmărește eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum și relațiile pe care le au cu copiii lor, dar și modul în care aceștia interacționează cu ceilalți oaspeți ai hotelului la care sunt cazați.
Paris, 1967. Jean-Luc Godard (Louis Garrel), cel mai renumit regizor al generației sale, filmează La Chinoise cu femeia pe care o iubește, Anne Wiazemsky, cu 20 de ani mai tânără. Fericiți, îndrăgostiți, magnetici, Jean-Luc și Anne se căsătoresc. Primirea filmului de către public și critica dezlănțuie însă o profundă introspecție în Jean-Luc. Evenimentele din mai 1968 vor amplifica acest proces, iar criza pe care o trăiește regizorul îl va schimba profund. Artist celebru, un star al cinematografiei internaționale, Godard devine un artist maoist în afara sistemului, pe cât de greșit interpretat, pe atât de greu de înțeles.