Dacă îți place Me and Orson Welles (2008), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.
Povestea reginei Cleopatra a VII-a a Egiptului, o feroce luptătoare în slujba propriei puteri, care se folosește de tensiunile din interiorul Imperiului Roman pentru a-și stabiliza forța. Vizitată în Egipt de Cezar, cei doi au o aventură în urma căreia regina rămâne însărcinată. Pretinzând un loc alături de Cezar, la conducerea Imperiului, Cleopatra vizitează Roma. Cezar este ucis, însă, înainte de a se lua vreo decizie...
Pe 22 noiembrie 1963, lumea și-a ținut respirația: John F. Kennedy, cel mai tânăr președinte ales în funcție în Statele Unite, a fost împușcat. În cel mai scurt timp, FBI-ul prezintă un făptuitor, singuraticul Lee Harvey Oswald. Două zile mai târziu este împușcat mort de Jack Ruby. Comisia Warren însărcinată cu investigarea cazului concluzionează că Oswald a fost singurul făptuitor. Procurorul Jim Garrison se îndoiește de teorie și pornește împreună cu echipa sa să rezolve el însuși puzzle-ul crimei. În ciuda faptului că martorii mor ca muștele în circumstanțe ciudate, Garrison descoperă o conspirație care implică CIA, FBI, mafia și președintele Johnson deopotrivă.
Înainte de Primul Război Mondial, G.H. Hardy îl ajută pe Srinivasa Ramanujan, un promițător matematician indian, să se descurce în labirintul academic dominat de rasism.
În Persia din secolul al XI-lea, ucenicul unui medic chirurg se deghizează în evreu pentru a putea studia medicina într-o școală care nu acceptă creștini.
Un film extrem de apreciat de critici, laureatul a șapte Premii Oscar în 1970 (inclusiv Oscarul pentru „Cel mai bun film” și „Cel mai bun actor” - George C. Scott), Patton este un fascinant portret al unuia dintre cele mai mari genii militare ale secolului 20. Carismatic și înflăcărat, Patton își concepea singur uniformele, purta pistoale cu șase gloanțe și mâner de fildeș și era convins că în viețile sale anterioare fusese un războinic. Prin manevrele sale l-a înlăturat pe Rommel din Africa, iar după Ziua-Z și-a condus trupele într-o campanie imposibil de oprit, pe întreg teritoriul Europei. A devenit singurul general al Aliaților de care naziștii s-au temut cu adevărat. Însă era pe cât de genial, pe atât de rebel și, după cum artă acest film construit pătrunzător și cu un simț de observație ascuțit, singurul inamic pe care Patton nu l-a putut înfrânge niciodată a fost propria lui personalitate schimbătoare.
Elizabeth Tudor a fost o femeie foarte modernă. Fiica lui Henry VIII și a lui Anne Boleyn, Elizabeth avea o fire independentă și o voință de fier. Proclamată Regina Angliei în 1558, una din marile ei realizări a fost aceea de a fi trăit ca să moară de moarte naturală, într-o epocă în care multe din contemporanele ei și-au găsit sfârșitul în mod suspect și de timpuriu. A domnit într-o epocă dominată de bărbați, iar trădările și conspirațiile au pus-o adeseori la încercare atât ca femeie, cât și ca monarh.
Thriller-ul istoric Elizabeth are în centrul atenției viața lui Elizabeth pe când era prințesă și începutul domniei ei în calitate de regină.
"Mandela: Long Walk to Freedom" urmărește zilele în care Mandela era un activist radical, condus de o arzătoare dorință de libertate pentru poporul său. Numit Inamicul public nr. 1, vânat de poliție și temut de guvern, Nelson a ajuns să fie un simbol al eliberării și al revoluției.
În aprilie 1945, Germania era aproape de înfrângere cu armata rusă apropiindu-se dinspre est și aliații atacând dinspre vest. În Berlin, capitala celui de-al treilea imperiu, Adolf Hitler proclamă că Germania încă va dobândi victoria și le ordonă generalilor și consilierilor să lupte până la ultimul om. Când sfârșitul vine în final, și Hitler zace mort de mâna lui, cei care au mai rămas din militarii lui trebuie să găsească o cale să încheie omorul care este bătălia Berlinului, să pună armele jos și să se predea.
La Olimpiada din 1936 de la Berlin, Hitler a vrut să arate supremația rasei ariane, dar sportivul afro-american Jesse Owens i-a demonstrat că se înșală.
Bazat pe o poveste adevărată, Discursul regelui descrie relația de prietenie care se leagă între cel care avea să devina regele George al VI-lea și Lionel Longue, un logoped mai puțin obișnuit. Chinuit de dificultatea de a articula cuvintele și, prin urmare, și de teama de a apărea în public, George se vede nevoit să facă față îndatoririlor regale după ce fratele sau abdică în urma unui mariaj nedorit de casa regală. Cel care îl vă ajuta să-și articuleze gândurile fară probleme în fata națiunii și să conducă țara prin cel de-al doilea Război Mondial este excentricul Lionel, un logoped care face apel la metode bizare, dar cu rezultate miraculoase.