"Mandela: Long Walk to Freedom" urmărește zilele în care Mandela era un activist radical, condus de o arzătoare dorință de libertate pentru poporul său. Numit Inamicul public nr. 1, vânat de poliție și temut de guvern, Nelson a ajuns să fie un simbol al eliberării și al revoluției.
PG-13
(Some material may be inappropriate for children under 13. Films given this rating may contain sexual content, brief or partial nudity, some strong language and innuendo, humor, mature themes, political themes, terror and/or intense action violence. However, bloodshed is rarely present. This is the minimum rating at which drug content is present.)
Filme asemănătoare cu Mandela: Lungul drum spre libertate - Mandela: Long Walk to Freedom (2013)
Dacă îți place Mandela: Lungul drum spre libertate - Mandela: Long Walk to Freedom (2013), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Președintele nou ales Mandela știe că, din punct de vedere rasial și economic, țara sa a rămas divizată din cauza apartheid-ului. Convins că își poate unifica poporul prin intermediul limbajului universal al sportului, Mandela se asociază cu liderul echipei sud-africane de rugby în scopul câștigării incredibilei competiții din 1995, de la World Cup Championship.
În 1879, britanicii au pornit lupta împotriva războinicilor zulu din Africa de Sud, așteptându-se ca armatele lor utilate și bine pregătite să nu aibă prea multă bătaie de cap în această zonă. Astfel, o armată de aproximativ 1350 de soldați a fost trimisă împotriva a 4000 de luptători zulu. Dar britanicii au fost complet anihilați, iar la finalul bătăliei războinicii zulu s-au mutat înapoi. Pe parcursul zilei și în noaptea de miercuri, 22 ianuarie 1879, dar și în dimineața următoare, au lansat atac după atac împotriva micii garnizoane, dar nu au putut să doboare apărarea, așa că s-au retras.
Paris, 1817, Academia Regală de Medicină. „Niciodată nu am văzut un cap uman atât de asemănător cu al unei maimuțe”. Anatomistul Georges Cuvier stă lângă o replică a corpului lui Saartjie Baartman, iar verdictul lui e categoric. Colegii încep să-l aplaude. Șapte ani mai târziu, Saartjie a plecat din Africa de Sud cu stăpânul ei, Caezar, ca să-și expună corpul în numerele de circ din Londra. Liberă și sclavă în același timp, „Hottentot Venus” a devenit o legendă în mahala, destinată să fie sacrificată în căutarea unei viziuni sclipitoare a prosperității.
În primii ani ai secolului 20-lea, Mohandas K. Gandhi, avocat pregătit de britanici, a părăsit toate posesiunile lumii pentru a prelua cauza independenței indiene. Confruntat cu rezistența armată din partea guvernului britanic, Gandhi adoptă o politică de „rezistență pasivă”, încercând să câștige libertatea pentru poporul său fără a recurge la vărsare de sânge.
Africa de Sud în anii 1970: starea de spirit din țară este la punctul de fierbere. Mulți oameni se răzvrătesc împotriva rasismului de stat al regimului de apartheid, inclusiv unii din minoritatea albă privilegiată. Activiștii anti-apartheid Tim Jenkin și Stephen Lee sunt capturați pentru că au distribuit ilegal pliante și trimiși la închisoarea de maximă securitate din Pretoria. Acolo îi întâlnesc pe Denis Goldberg și Leonard și găsesc în ei doi aliați pentru planurile lor de evadare: vor să facă copii din lemn ale cheilor pentru toate ușile în atelierul închisorii pentru a scăpa din închisoare cât mai repede posibil .
Povestea adevărată a fotografului Elizabeth „Lee” Miller, un model de modă care a devenit corespondent de război apreciat pentru revista Vogue în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Filmul lui Gibson spune povestea contestatarului adventist Desmond Doss, care a refuzat să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific. Filmul se concentrează pe bătălia de la Okinawa din 1945, unde Doss s-a ocupat de unul singur de 75 de răniți, chiar sub focul inamic. A fost decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru curajul său, de președintele american Harry Truman.
Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.