Filmul explorează viața turbulentă a poetului din Primul Război Mondial, Siegfried Sassoon. Scriitorul și soldatul a fost un bărbat complex, care a supraviețuit ororilor războiului și a fost decorat pentru curajul său.
Filme asemănătoare cu Binecuvântare - Benediction (2021)
Dacă îți place Binecuvântare - Benediction (2021), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Tânărul Paul, în vârstă de 17 ani, intră pe frontul de vest în Primul Război Mondial, dar euforia sa inițială se stinge rapid în fața realității crunte din tranșee.
În timpul Primului Război Mondial, în aprilie 1917, doi tineri soldaţi dintr-un regiment britanic primesc ordinul să parcurgă „no man's land”-ul lăsat în urmă de nemţii aparent în retragere şi să transmită un mesaj comandantului unui alt regiment britanic gata să atace. Ei trebuie să livreze un mesaj pe teritoriul inamic în ceea ce pare o misiune aproape sinucigașă. Dar miza este uriașă: ajuns la destinaţie, mesajul ar putea salva viaţa a 1600 de confraţi altfel condamnaţi la moarte sigură.
Această epopee premiată cu Oscar spune povestea adevărată a lui T.E. Lawrence, cel care a unit triburile arabe în lupta împotriva turcilor în Primul Război Mondial.
O incursiune pasională în cele mai ascunse secrete ale iubirii, trădării și legăturilor de sânge, imposibil de desfăcut, "Legendele toamnei" spune o poveste plină de forță despre trei frați care fac eforturi să rămână împreună, dar și despre femeia care intervine între ei.
În 1916, în timpul Primului Război Mondial, generalul francez Broulard i-a ordonat generalului Mireau să lanseze o ofensivă sinucigașă împotriva unei poziții germane inexpugnabile, poreclită „furnicarul”. În momentul atacului, soldații au căzut cu zecile și tovarășii lor, epuizați, au refuzat să înainteze...
Bazat pe povestea adevărată a legendarului analist criptografic Alan Turing, filmul înfățișează cursa contra timp a lui Turing și a echipei sale uimitoare de spărgători de coduri la școala guvernamentală top-secretă de coduri și cifruri a Marii Britanii, în timpul celor mai negre zile din cel de-al doilea război mondial.
Povestea urmareste un grup de recruti germani in Primul Razboi Mondial in drumul lor de la idealism la deziluzie. Asa cum spune prsonajul principal (Lew Ayres), "Traim in transee si luptam. Incercam sa nu fim ucisi - asta e tot."
Filmul este o antologie de scene faimoase: Ayres prins intr-un crater de obuz impreuna cu omul pe care il omorase; prima intalnire intre veterani si recruti; infanteristi secerati de mitraliere; lumina lunii care inoata impreuna cu fermiere frantuzoaice; discursul pacifist al lui Ayres; si culminand cu impuscarea mainii unui soldat care dorea sa atinga un fluture.
Noul film regizat de Steven Spielberg are în centru povestea unui tânăr pe nume Albert și a armăsarului acestuia, Joey. Legătura dintre ei se va rupe în momentul în care Joey este vândut cavaleriei și trimis în focul bătăliei în timpul Primului Război Mondial. Deși este prea tânăr pentru a fi recrutat în armată, Albert decide să plece spre Franța pentru a-și salva prietenul.
Acțiunea filmului se desfășoară în timpul Primului Război Mondial. Michael Dunne e un sergent canadian rănit în timpul uneia din numeroasele bătălii pentru cucerirea unei localități din Franța. Ca urmare a rănirii este trimis înapoi în Canada pentru a se recupera. Dunne se îndragostește iremediabil de Sarah, o frumoasă infirmieră. Deși fizic Dunne se recuperează, el este diagnosticat cu neuroastenie și este trimis să muncească într-un birou de recrutare a voluntarilor pentru armată.
Lost City of Z este un film bazat pe fapte reale, povestea exploratorului britanic Percy Harrison Fawcett, ce încerca să găsească așa-numitul City of Z, în 1925, moment în care a dispărut, împreună cu întreaga sa echipă. În următorii 70 de ani, numeroși exploratori au încercat să recreeze pașii lui Fawcett. Filmul este bazat pe cartea non-fiction scrisă de David Grann.
O coproducție Marea Britanie - Noua Zeelandă, regizată de multi-premiatul Peter Jacskson, despre Primul Război Mondial. Compus din filmări restaurate, care nu au mai fost publicate vreodată, They Shall Not Grow Old comemorează 100 de ani de la încheierea primei mari conflagrații.
Letonia. Povestea de dragoste a lui Arturs, în vârstă de 16 ani, e întreruptă de Primul Război Mondial. După ce își pierde mama și casa, el găsește consolare când se înrolează în armată, deoarece asta e prima oară când batalioanele naționale au voie în Imperiul Rus. Însă războiul nu e deloc așa cum și-a imaginat Arthur – nu există glorie sau corectitudine. Arturs e acum complet singur după ce războiul ia viețile tatălui și fratelui său. De asemenea, nu se face niciun progres în rezoluția rapidă promisă și întoarcerea acasă. Concentrându-se pe faptul că numai el vrea să se întoarcă acasă și că patria sa e doar un loc de joacă pentru alte națiuni, Arturs găsește putere pentru bătălia finală și, într-un final, se întoarce acasă, unde o va lua de la zero, ca și țara lui proaspăt născută.
Filmul este inspirat după o poveste adevărată, care s-a petrecut în ajunul Crăciunului în 1914, în timpul Primului Război Mondial în multe locuri diferite de-a lungul liniei frontului. Când a izbucnit războiul în vara lui 1914, a luat prin surprindere milioane de bărbați și i-a aruncat în vârtejul lui. A venit Crăciunul, cu zăpadă, și o mulțime de familii și soldați s-au reunit. Dar surpriza nu va veni din inimile generoase care stau în tranșeele franceze, scoțiene sau germane.
Filmul Tolkien explorează anii de inițiere ai autorului rămas orfan, în timp ce își găsește prietenii, dragostea și inspirația artistică în rândul unui grup de colegi marginalizați, la fel ca el. Aceste experiențe îl aduc în pragul Primului Război Mondial, care amenință să distrugă „frăția”. Toate aceste experiențe îl vor inspira pe Tolkien să-și scrie celebrele romane cu mituri din Pământul Mijlociu.
Mathilde, o tânără franțuzoaică, caută adevărul despre logodnicul ei, dispărut în timpul Primului Război Mondial, și află multe alte lucruri neașteptate.
Cyrano, un poet-filosof, dar și un neîntrecut spadasin, se îndrăgostește de frumoasa Roxane, pe care nu îndrăznește s-o curteze, de teamă că defectul lui fizic mai mult decât evident – un nas uriaș – o va face pe fată să-l respingă. În schimb îi trimite acesteia scrisori pătimașe, ca din partea lui Christian, un tânăr frumos, dar mai puțin înzestrat cu spirit. Roxane se îndrăgostește de cel care îi scrie, fără să-i cunoască adevărata identitate.
Două femei sunt atrase de un poet carismatic. Pasiunea legendarului poet Dylan Thomas este arătată prin viața a două femei extraordinare. Vera Phillips și Dylan au fost iubiți în adolescență; după zece ani, cei doi se vor regăsi la Londra. Ea este cântăreață în timp ce el scrie scenarii pentru filmele de propagandă ale guvernului. Cei doi foști iubiți simt din nou atracție unul față de celălalt, dar Thomas este căsătorit acum cu aventuroasa Caitlin. În ciuda rivalității lor în dragoste, cele doua femei încep să lege o strânsă prietenie. Caitlin se lasă în voia propriilor ei infidelități și recunoaște un comportament similar la soțul ei.
Filmul “Anonim” își propune să facă lumină într-unul dintre cele mai controversate subiecte care au intrigat academicienii și personalitățile culturale de-a lungul a mai multor secole. Întrebarea la care nimeni nu a reușit să vină cu un răspuns este: cine a fost adevăratul autor al operelor semnate de William Shakespeare? Experții au avut dezbateri aprinse, cărți au fost scrise și intelectualii au făcut tot posibilul pentru a demonta aceste teorii apărute în jurul celor mai cunoscute opere ale literaturii engleze. Plasat într-un context politic instabil, în care nobilii avizi de putere luptă pentru succesiunea la tronul Elisabetei I, filmul “Anonim” renaște vechi controverse, aducând un posibil răspuns la delicata întrebare.
Povestea scurtei vieți a scriitorului și poetului Giacomo Leopardi. Ceea ce iese la iveală este portretul unui om liber de gândire, ironic, lipsit de scrupule social, rebel și adesea marginalizat de societatea secolului al XIX-lea în care trăiește.
Povestea adevărată a fotografului Elizabeth „Lee” Miller, un model de modă care a devenit corespondent de război apreciat pentru revista Vogue în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Filmul lui Gibson spune povestea contestatarului adventist Desmond Doss, care a refuzat să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific. Filmul se concentrează pe bătălia de la Okinawa din 1945, unde Doss s-a ocupat de unul singur de 75 de răniți, chiar sub focul inamic. A fost decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru curajul său, de președintele american Harry Truman.
Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
Filmul oferă fascinanta poveste adevărată a unui grup de șase foști soldați care au avut de întrecut obstacole imense atunci când teroriștii au atacat o bază diplomatică americană pe 11 septembrie 2012. Când nimic nu a mers conform planului, șase bărbați au avut curajul să facă ceea ce a fost nevoie.
Câștigătorii premiului Oscar, Matt Damon și Christian Bale sunt protagoniștii filmului Marea provocare: Le Mans ’66. Filmul este bazat după o poveste adevărată, inspirată din viața lui Carroll Shelby, un designer revoluționar al industriei americane de mașini și a neînfricatului șofer britanic Ken Miles. Ei s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii, cât și cu propri demoni pentru a putea construi o mașină de curse revoluționară pentru compania Ford Motor Company. Astfel, au reușit să detroneze titlul deținut de Enzo Ferrari în cadrul cursei de 24 de ore din Franța din 1966, pe pista Le Mans.
Povestea nespusă a lui Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan și Mary Jackson – femei geniale afro-americane care lucrează la NASA și servesc drept creierul din spatele uneia dintre cele mai mari operațiuni din istorie – lansarea pe orbită a astronautului John Glenn. Trio-ul vizionar a depășit toate liniile de gen și rasă pentru a inspira generațiile să viseze mai sus.
Bob Marley: One Love celebrează viața și muzica unei legende care a inspirat generații întregi prin mesajul său de dragoste și unitate. Pentru prima dată pe marele ecran, descoperiți povestea puternică a lui Bob Marley despre depășirea adversității, pășind în culisele din spatele muzicii sale revoluționare. Produs în parteneriat cu familia Marley și avându-i ca protagoniști pe Kingsley Ben-Adir în rolul legendarului muzician și pe Lashana Lynch în rolul soției sale Rita, Bob Marley: One Love se lansează în cinematografele din România pe 16 februarie 2024.
New York, anii 1970. Hotărât să iasă din umbra puternicului său tată și să-și facă un nume în imobiliarele din Manhattan, aspirantul magnat la început de carieră, Donald J. Trump, îl întâlnește pe bărbatul care va deveni una dintre cele mai importante figuri din viața lui: reparatorul Roy Cohn. Văzând potențialul lui Trump, controversatul avocat – care a obținut condamnări pentru spionaj împotriva lui Julius și Ethel Rosenberg și a investigat suspecții comuniști împreună cu senatorul McCarthy – îl învață pe noul său student cum să adune bogăție și putere prin înșelăciune, intimidare și manipulare mass-media. Restul este istorie.
Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.
Povestea inspirațională a lui Richard Montañez, îngrijitorul de la Frito-Lay care s-a folosit de moștenirea latino-americană și de educația lui pentru a transforma popularul brand Flamin' Hot Cheetos într-o gustare care a dat peste cap industria alimentară și a devenit un fenomen al culturii pop internaționale.
Povestea adevărată a modului în care Ray Kroc, un vânzător din Illinois, i-a cunoscut pe Mac și Dick McDonald, care conduceau o operațiune de burger în sudul Californiei din anii 1950. Kroc a fost impresionat de sistemul rapid al fraților de a face mâncarea și a văzut potențial de franciză. S-a manevrat într-o poziție pentru a putea scoate compania de la frați și a crea un imperiu de miliarde de dolari.
Filmul prezintă povestea adevărată a transformării complexe a lui Ferruccio Lamborghini, de la începuturile modeste în construcția de tractoare, până la rivalitatea cu Enzo Ferrari. Geniul său de neegalat l-a făcut o adevărată legendă în industria automobilistică, dar pasiunile sale au atras greutăți emoționale în viața personală atât de plină de romantism, cât și de suferință.
În anul 25 d.Hr., Iuda Ben-Hur, un evreu din Iudeea antică, se opune imperiului roman ocupant. Acuzat pe nedrept de un prieten roman din copilărie, ajuns stăpân de tentativa de omor a guvernatorul roman, el este pus în sclavie și mama și sora lui sunt luate ca prizonieri. Trei ani mai târziu și eliberat de un recunoscător comandant de galeră pe care l-a salvat de la înec, el devine un transportator expert pentru Roma, tot în timp ce complotează să se întoarcă în Iudeea, să-și găsească și să-și salveze familia și să se răzbune pe fostul său prieten. În tot acest timp, forma și opera lui Isus se mișcă pe fundalul vieții sale ...
Spartacus este un film dramatic istoric american din 1960 regizat de Stanley Kubrick și bazat pe romanul cu același nume de Howard Fast despre viața istorică a lui Spartacus și războiul celui de-al treilea servil. Filmul îl numește pe Kirk Douglas drept sclavul rebel Spartacus, care conduce o revoltă violentă împotriva imperiului roman decadent. Filmul a fost premiat cu patru Oscaruri și astăzi este unul dintre cele mai mari clasice ale genului Sabia și sandaua.
Scenaristul și regizorul Taika Waititi își aduce stilul unic de umor și patosul în cel mai nou film al său, o satiră a celui de-al Doilea Război Mondial care urmărește un băiat neamț singuratic pe care îl cheamă Jojo și a cărui viziune asupra lumii este dată peste cap atunci când descoperă că mama lui ascunde în pod o tânără evreică. Ajutat doar de prietenul lui imaginar cam idiot, Adolf Hitler, Jojo trebuie să se confrunte cu naționalismul lui orb.
O dramă marcată de eleganță vestimentară, în care Henry al II-lea, regele Angliei, și familia sa disfuncțională se adună de Ajun pentru a alege moștenitorul tronului.
Povestea reală a unei prietenii improbabile dintre un pianist de culoare şi un italo-american dur pe care cel dintâi îl angajează ca şofer şi asistent personal. Unde? În America anilor '60, unde rasismul şi prejudecăţile încă erau o normalitate.
Înainte de Primul Război Mondial, G.H. Hardy îl ajută pe Srinivasa Ramanujan, un promițător matematician indian, să se descurce în labirintul academic dominat de rasism.