For your courage. For your love. For your sacrifice.
A group of U.S. soldiers returning from Iraq struggle to integrate back into family and civilian life, while living with the memory of a war that threatens to destroy them long after they've left the battlefield.
R
(Under 17 requires accompanying parent or adult guardian 21 or older. The parent/guardian is required to stay with the child under 17 through the entire movie, even if the parent gives the child/teenager permission to see the film alone. These films may contain strong profanity, graphic sexuality, nudity, strong violence, horror, gore, and strong drug use. A movie rated R for profanity often has more severe or frequent language than the PG-13 rating would permit. An R-rated movie may have more blood, gore, drug use, nudity, or graphic sexuality than a PG-13 movie would admit.)
Filme asemănătoare cu Mulțumim pentru serviciul tău - Thank You for Your Service (2017)
Dacă îți place Mulțumim pentru serviciul tău - Thank You for Your Service (2017), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Filmul lui Gibson spune povestea contestatarului adventist Desmond Doss, care a refuzat să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific. Filmul se concentrează pe bătălia de la Okinawa din 1945, unde Doss s-a ocupat de unul singur de 75 de răniți, chiar sub focul inamic. A fost decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru curajul său, de președintele american Harry Truman.
În timp ce trupele Statelor Unite asaltează plajele Normandiei, trei frați sunt căzuți morți pe câmpul de luptă, cel de-al patrulea fiind prins în spatele linilor inamice. Căpitanul John Miller și șapte oameni sunt însărcinați cu penetrarea teritoriului deținut de germani și aducerea băiatului acasă.
Povestea evacuării miraculoase a soldaților aliați din Belgia, Marea Britanie, Canada și Franța, care au fost încolțiți și înconjurați de armata germană de pe plajele și rada orașului Dunkerque (în nordul Franței) între 26 mai și 4 iunie 1940, în timpul celui de-al doilea război mondial.
Povestea adevărată a fotografului Elizabeth „Lee” Miller, un model de modă care a devenit corespondent de război apreciat pentru revista Vogue în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
Bazat pe povestea adevărată a legendarului analist criptografic Alan Turing, filmul înfățișează cursa contra timp a lui Turing și a echipei sale uimitoare de spărgători de coduri la școala guvernamentală top-secretă de coduri și cifruri a Marii Britanii, în timpul celor mai negre zile din cel de-al doilea război mondial.
Filmul oferă fascinanta poveste adevărată a unui grup de șase foști soldați care au avut de întrecut obstacole imense atunci când teroriștii au atacat o bază diplomatică americană pe 11 septembrie 2012. Când nimic nu a mers conform planului, șase bărbați au avut curajul să facă ceea ce a fost nevoie.
Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.
SUA este acum o țară profund divizată, iar un război civil sângeros se declanșează. Democrația și Constituția sunt vise dispărute de mult, în timp ce la Washington președintele și-a început al treilea mandat la Casa Albă. În calitate de comandant suprem al forțelor armate, el poartă război împotriva Texasului și Californiei și atacă americanii rebeli cu lovituri aeriene brutale. În ciuda tuturor eforturilor militare ale președintelui, cele două state nu pot fi doborâte, ci dimpotrivă. Pe măsură ce se apropie Ziua Independenței, trupele din California și Texas se apropie de Washington. Pentru a se asigura că adevărul nu se pierde în timpul războiului, câțiva jurnaliști continuă să-și facă treaba cu conștiință și raportează din punctele de necazuri cu mare risc pentru viața lor. Când devine clar că și capitala ar putea cădea în următoarele zile, echipa pornește să conducă un ultim interviu cu președintele.
Fiind un recrut tânăr și naiv în Vietnam, Chris Taylor se confruntă cu o criză morală atunci când se confruntă cu ororile războiului și dualitatea omului.
În timpul Primului Război Mondial, în aprilie 1917, doi tineri soldaţi dintr-un regiment britanic primesc ordinul să parcurgă „no man's land”-ul lăsat în urmă de nemţii aparent în retragere şi să transmită un mesaj comandantului unui alt regiment britanic gata să atace. Ei trebuie să livreze un mesaj pe teritoriul inamic în ceea ce pare o misiune aproape sinucigașă. Dar miza este uriașă: ajuns la destinaţie, mesajul ar putea salva viaţa a 1600 de confraţi altfel condamnaţi la moarte sigură.