Dacă îți place The Broken Crown (2016), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
În această dramă istorică opulentă, ambițioasele surori Boleyn, Anne și Mary, se luptă pentru inima puternicului și necumpătatului rege Henric al VIII-lea.
Elizabeth Tudor a fost o femeie foarte modernă. Fiica lui Henry VIII și a lui Anne Boleyn, Elizabeth avea o fire independentă și o voință de fier. Proclamată Regina Angliei în 1558, una din marile ei realizări a fost aceea de a fi trăit ca să moară de moarte naturală, într-o epocă în care multe din contemporanele ei și-au găsit sfârșitul în mod suspect și de timpuriu. A domnit într-o epocă dominată de bărbați, iar trădările și conspirațiile au pus-o adeseori la încercare atât ca femeie, cât și ca monarh.
Thriller-ul istoric Elizabeth are în centrul atenției viața lui Elizabeth pe când era prințesă și începutul domniei ei în calitate de regină.
Plasat în Rajasthanul medieval, Padmaavat este povestea unei regine măritate cu un rege nobil, alături de care trăiește într-o fortăreață prosperă. Problemele apar după ce un sultan ambițios află despre frumusețea răpitoare a reginei, față de care va face o obsesie periculoasă.
O dramă marcată de eleganță vestimentară, în care Henry al II-lea, regele Angliei, și familia sa disfuncțională se adună de Ajun pentru a alege moștenitorul tronului.
Paris, Regatul Franței, 18 august 1572. Pentru a evita izbucnirea unui război religios, prințesa catolică Marguerite de Valois, sora slabului rege Carol al IX-lea, se căsătorește cu regele hughenot Henric al III-lea al Navarrei.
Povestea filmului Ran este o adaptare Regelui Lear, combinata cu o veche legenda japoneza despre trei sageti. Rezultatul este transformarea substantiala a tragediei shakespeariene - fiicele lui Lear sunt acum fii si accentul cade mai mult pe razbunare decat pe catharsis.
Bazat pe o poveste adevărată, Discursul regelui descrie relația de prietenie care se leagă între cel care avea să devina regele George al VI-lea și Lionel Longue, un logoped mai puțin obișnuit. Chinuit de dificultatea de a articula cuvintele și, prin urmare, și de teama de a apărea în public, George se vede nevoit să facă față îndatoririlor regale după ce fratele sau abdică în urma unui mariaj nedorit de casa regală. Cel care îl vă ajuta să-și articuleze gândurile fară probleme în fata națiunii și să conducă țara prin cel de-al doilea Război Mondial este excentricul Lionel, un logoped care face apel la metode bizare, dar cu rezultate miraculoase.
Amplasat în civilizația mayașă, când prezența idilică a unui bărbat este perturbată brutal de o forță de invadare violentă, el este dus într-o călătorie periculoasă într-o lume condusă de frică și opresiune, unde îl așteaptă un sfârșit teribil. Printr-o întorsătură a destinului și stimulat de puterea dragostei lui pentru femeia sa și familia sa, el va face o pauză disperată pentru a se întoarce acasă și, în cele din urmă, pentru a-și salva modul de viață.
Filmul urmărește în principal celebra bătălie de la Myeongryang din 1597, în timpul invaziei japoneze a Coreei (1592-1598), în care amiralul Joseon Yi Sun-sin a reușit să distrugă un total de 133 nave de război japoneze, cu doar 13 nave sub comanda sa. Bătălia, care a avut loc în strâmtoarea Myeongryang în largul coastei de sud-vest a Peninsulei Coreene, este considerată una dintre cele mai mari victorii ale Yi.
Mary, regina Scoției explorează tumultuoasa viață a charismaticei Mary Stuart, regina Scoției.
Regină a Franței la 16 ani, și văduvă la 18 ani, Mary desfide presiunea curții de a se recăsători. În schimb, ea se întoarce în Scoția natală pentru a-și revendica tronul care I se cuvenea de drept. Dar Scoția și Anglia se află ambele sub controlul puternicei Elisabeta I. Fiecare tânără regină o prețuiește pe cealaltă cu o fascinație amestecată cu teamă. Rivale la putere, dar și în dragoste, într-o lume patriarhală, cele două trebuie să decidă cum să joace cartea căsătoriei în așa fel încât să-și păstreze și independența.
Hotărâtă să fie mai mult decât o figură simbolică, Mary își exprimă dorința de a revendica tronul Angliei, amenințând, astfel, suveranitatea reginei Elisabeta. Urmează un șir lung de trădări, revolte și conspirații la ambele curți, care vor pune pericol ambele tronuri și care vor schimba cursul istoriei.
Filmul “Anonim” își propune să facă lumină într-unul dintre cele mai controversate subiecte care au intrigat academicienii și personalitățile culturale de-a lungul a mai multor secole. Întrebarea la care nimeni nu a reușit să vină cu un răspuns este: cine a fost adevăratul autor al operelor semnate de William Shakespeare? Experții au avut dezbateri aprinse, cărți au fost scrise și intelectualii au făcut tot posibilul pentru a demonta aceste teorii apărute în jurul celor mai cunoscute opere ale literaturii engleze. Plasat într-un context politic instabil, în care nobilii avizi de putere luptă pentru succesiunea la tronul Elisabetei I, filmul “Anonim” renaște vechi controverse, aducând un posibil răspuns la delicata întrebare.
Franța, 1562. Războaiele religioase dintre catolici și protestanți se dezlănțuie pe fundalul intrigilor și-al alianțelor nesigure. Marie de Mézières, o frumoasă și tânără aristocrată, și Henri de Guise, unul dintre cei mai întreprizi eroi ai regatului, se iubesc, dar tatăl lui Marie promite mâna fetei prințului de Montpensier. Prințul o ia pe tânără în castelul lui, unde este protejată de Chabannes, dezertorul protestant pe care prințul îl adăpostește pe domeniul său. Chabannes nu va întârzia să se îndrăgostească de Marie, dar Henri de Guise, pe drumul de pe câmpul de luptă, rămâne o noapte la castel și-și dă seama că sentimentele lui pentru fată sunt mai puternice ca niciodată...