The story of a friendship in a city on the verge of substantial change. Miguel dreams of settling in New York while he waits for a visa that never seems to arrive, and Diego, a HIV-positive homosexual man, puts his dreams and cheerfulness to good use in his struggle to carry on enjoying every single day of his life from a rickety old bed in his small bedroom.
Dacă îți place Last Days in Havana (2016), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Inspirat din cartea foarte bine vândută a lui JoJo Moyes, filmul urmărește povestea lui Lou, o tânără dintr-un orășel cam lipsită de perspective, și a lui Will, un bărbat de succes ajuns în scaunul cu rotile după un accident. Will simte că nu mai are pentru ce să trăiască până când o angajează pe Lou ca infirmieră. Pentru a-i dovedi că viața merită trăită, Lou îl ajută să se îndrepte, împreună, către mai multe aventuri.
Un profesor de engleză izolat, care suferă de obezitate severă, încearcă să reia legătura cu fiica sa adolescentă înstrăinată pentru o ultimă șansă de mântuire.
Humbert Humbert este un romancier britanic de vârstă mijlocie care este îngrozit și atras de vulgaritatea culturii americane. Când vine să stea la pensiunea condusă de Charlotte Haze, în curând devine obsedat de Lolita, fiica adolescentă a femeii.
Adam Sandler îl interpretează pe Barry Egan, un individ antisocial care e dominat de șapte surori și căruia îi e foarte greu să găsească dragostea.. Până când aceasta îl găsește pe el. Atunci când o femeie misterioasă intră în viața lui, dă frâu liber emoțiilor și fluctuează între furia incontrolabilă, dorință și îndoială de sine.
După ce depresia unei tinere soții scapă de sub control din cauza eliberării din închisoare a soțului ei, aceasta trece pe un nou medicament care-i schimbă complet viața.
Adolescentul Conrad este urmărit de sentimentul vinovăției după ce fratele lui mai mare moarte înecat. La scurt timp de la tragedie, el încearcă să se sinucidă, așa că ajunge să fie internat într-o clinică pentru cei cu boli mintale.
Henry Poole își abandonează logodnica și afacerea de familie pentru a petrece singur ceea ce crede că sunt ultimele zile din viață. Descoperirea unui „miracol” de către un vecin băgăcios îi rupe singurătatea și îi restabilește credința în viață.
Hilara Claire Bennett devine fascinată de sinuciderea unei femei. Pe măsură ce descoperă detaliile sinuciderii Ninei, se luptă și cu tragedia personală.
Adaptare a romanului semnat de Louisa May Alcott, filmul „Fiicele doctorului March” spune povestea a patru surori crescute de mama lor, în timp ce tatăl luptă pe front, în armata Unionistă. În centrul acțiunii se află Jo (Winona Ryder), o scriitoare aspirantă, în jurul căreia se țes poveștile celorlalte trei surori - convenționala Meg (Trini Alvarado), inocenta Beth (Claire Danes) și precocea Amy (Kristen Dunst). Pelicula urmărește lupta fetelor cu greutățile vieții, în timp ce relațiile dintre ele rămân strânse și pline de afecțiune în fața tragediilor, mici sau mari, prin care trec de-a lungul timpului.
Într-o criză existențială și creativă, luptându-se cu un film de făcut, un regizor face un fel de mobilizare generală a emoțiilor, afecțiunilor, amintirilor, viselor, complexelor, minciunilor. Un amestec între o ședință psihanalitică slăbită și un examen de conștiință dezordonat într-o atmosferă de limb (F. Fellini). Masturbarea unui geniu (D. Buzzati). O etapă avansată în istoria formei romantice (A. Arbasino). O construcție de abis în trei trepte (C. Metz). Un Ben Hur al cinematografiei de avangardă. Încercarea de autoportret în formă fantastică. Jurnalul de bord al autorului. Raportul despre un ambuteiaj existențial. Un film despre confuzia și dezordinea vieții. Una dintre cele mai mari contribuții la acea reînnoire a modurilor expresive și la ruptura cu dramaturgia tradițională care a avut loc în cinema între anii 1950 și 1960, reînnoire pe care Fellini o începuse deja cu La dolce vita.
Justine și Michael își sărbătoresc căsătoria la o petrecere somptuoasă în casa surorii ei Claire și a cumnatului John. În ciuda eforturilor lui Claire, nunta este un fiasco, cu tensiunile în familie crescând și relațiile slăbite. Între timp, o planetă numită Melancholia se îndreaptă direct spre Pământ...
“Orele” prezintă o zi din viața a trei femei foarte diferite, care au în comun sentimentul că și-au trăit viețile pentru altcineva. Virginia Woolf (Nicole Kidman) trăiește într-o suburbie din Londra în anii ’20, unde se străduiește să scrie primul ei roman, “Doamna Dalloway”. Totul în timp ce se luptă cu o boală mentală care amenință s-o copleșească. Laura Brown (Julianne Moore), o soție tânără și o mamă în Los Angeles-ul de după al Doilea Război Mondial, citește “Doamna Dalloway” și impactul este atât de mare că începe să pună sub semnul întrebării viața pe care a ales-o. Clarissa Vaughan (Meryl Streep) este o Mrs. Dalloway modernă în New York-ul contemporan care plănuiește o petrecere pentru prietenul ei și fostul iubit care pierde ușor lupta cu SIDA. Trei femei, despărțite de 80 de ani, se trezesc în situații similare și toate au în comun o singură carte.
The Aftermath este stabilit în Germania postbelică în 1945. Rachael Morgan ajunge în ruinele din Hamburg într-o iarna grea a Germaniei pentru a se reîntâlni cu soțul ei Lewis Morgan, care este colonel al Forțelor Britanice din Germania însărcinat cu reconstruirea orașului spulberat și tratarea cu Werwolf insurgent violent. Cuplul, a cărui relație este tensionată din cauza faptului că fiul lor Michael a fost ucis în timpul bombardamentelor, va sta în casa rechiziționată a arhitectului german Stefan Lubert și a fiicei sale adolescente Freda Lubert. Lewis decide să-i lase pe Stefan și Freda să stea în casă în mansardă, decizie cu care Rachael este inițial nemulțumita din cauza resentimentelor sale față de nemți de moartea lui Michael. Este foarte nepoliticos cu Stefan. Între timp, Freda face legătura cu Bertie, care este un tânăr german implicat profund în mișcarea Werwolf.
Bazat pe povestea adevărată a legendarului analist criptografic Alan Turing, filmul înfățișează cursa contra timp a lui Turing și a echipei sale uimitoare de spărgători de coduri la școala guvernamentală top-secretă de coduri și cifruri a Marii Britanii, în timpul celor mai negre zile din cel de-al doilea război mondial.
Este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confruntă cu o boală amenințătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock.
Suntem în anii 50. Tom Ripley este un băiat sărac ce împrumută o jachetă cu emblema universității Princeton, pentru a cânta la o petrecere selectă. El pretinde ca îl cunoaște pe unul dintre bogații studenți la Princeton, pe nume Dicki Greenleaf, un rebel ce trăiește în Italia și refuză să se întoarcă acasă. Tatăl lui este dispus să îi ofere lui Tom 1,000 de dolari pentru a-i aduce fiul acasă. Iar Tom este mai mult decât dispus să o facă.
Filmul urmărește evoluția lui Alexandru către statutul de legendă vie, de la tânărul impulsionat de visuri de glorie, aventură și mit, până la legăturile sale puternice cu cei mai apropiați credincioși, culminând cu misterioasa lui moarte în singurătate, atunci când deja era conducătorul unui imperiu uriaș.
Într-un cartier infestat cu crime din Miami, un băiat homosexual afro-american, cu o mamă narcomană, crește ajutat de un traficant de droguri în rol de mentor.
În orașul New York de după 11 septembrie, un grup eclectic de cetățeni își găsesc viețile încurcate, personal, romantic și sexual, la Shortbus, un salon subteran din Brooklyn, faimos pentru amestecul său de artă, muzică, politică și carnalitate.
Davis (Jake Gyllenhaal), un bancher de investiții ce se bucură de succes în carieră, se află într-un mare impas în plan personal după ce soția lui moare într-un accident de mașină. În ciuda insistențelor socrului său de-a se aduna și a-și trăi viața în continuare, Davis continuă să își plângă de milă. Ceea ce începe ca o scrisoare de reclamare a unei companii producătoare de automate se transformă într-o serie de scrisori. Acestea atrag atenția unui reprezentant al serviciului de relații cu clienții pe nume Karen (Naomi Watts) și, în ciuda poverilor emoționale și financiare pe care le are și ea de suportat, cei doi formează o conexiune neobișnuită. Cu ajutorul lui Karen și fiul ei Chris, Davis începe să reconstruiască, iar primul pas este demolarea trecutului.
Bazat pe aclamatul roman al autoarei Becky Albertalli, Love, Simon (2018) este o poveste despre călătoria palpitantă și tulburătoare de a te găsi și de a te îndrăgosti. Toată lumea merită o mare poveste de dragoste. Dar pentru Simon Spier, un adolescent de șaptesprezece ani, este puțin mai complicat: el este pe punctul de a-i spune familiei și prietenilor săi că este homosexual și că încă nu știe identitatea colegului anonim de care s-a îndrăgostit online. Într-o zi, unul dintre e-mail-urile lui ajunge pe mâini greșite, iar Simon începe să fie șantajat cu secretul său: el trebuie să-l ajute pe „clovnul” clasei să iasă cu fata pe care o place sau homosexualitatea lui va fi dezvăluită, împreună cu numele băiatului pe care îl place. Rezolvarea ambelor probleme poate fi hilară, înfricoșătoare și, desigur, îi poate schimba întreaga viață. Își va găsi oare Simon drumul spre fericire?
Un bărbat salvează o femeie dintr-o tentativă de sinucidere într-un club de noapte gay. Mergând împreună pe străzi, ea îi propune: Îl va plăti să o viziteze la casa ei izolată timp de patru nopți consecutive. Acolo o va privi în tăcere. Este reticent, dar este de acord. Pe măsură ce cele patru nopți progresează, ei devin mai intimi unul cu celălalt și se dezvoltă o fascinație/revulsie reciprocă. Până la sfârșitul „contractului” de patru zile, acești doi total străini vor fi avut un impact profund unul asupra celuilalt.
Filmul HBO spune povestea dramatică, emoționantă și uneori exasperantă a primelor zile ale crizei HIV/SIDA din orașul New York al anilor 1980, aruncând o privire la politica sexuală a națiunii în timp ce activiștii homosexuali și aliații lor din comunitatea medicală luptă să expună adevărul despre epidemia nou apărută unui oraș și unei țări care refuză să accepte situația.